Idé og formål:


Der er i de senere år skudt mange klatre klubber, med tilhørende klatre vægge og tårne, op rundt om i landet.
I FDF Brande har vi også prøvet at være ude på andre klatre vægge, og som følge deraf fået interesse for, at prøve at introducere en ny gren inden for moderne FDF (spejder arbejde).
Nemlig VÆGKLATRING OG ABSEILING (Rapelling). Det vil give børn og unge mulighed for at afprøve grænser, udfordre sig selv i rammer som vi mener er optimale for dette.

Med en højde på 12 m og en spændende konstruktion, håber vi at have skabt en værdifuld aktivitet i FDF Brande, der er til både nybegyndere og øvede. Derfor laves en væg, der står skrå op på den ene side for at gøre det nemt, og desuden laves der en kløft og en side med lodrette vægge, som vil kunne udfordre både den øvede og den knap så øvede.
Desuden er gangbroen suveræn til abseilling.

Det skal ikke dræne FDF's ordinære arbejde, for penge og resurser, da FDF ikke har eller vil have klatring som primær aktivitet, men som et ekstra tilbud i FDF arbejdet. FDF skal vedblive med at arbejde med børnene i centrum, i et fællesskab som må give oplevelser, udfordringer, tryghed for alle og forankring i den danske folkekirke.